اختصاصی

کردستان باز هم در تورم اول شد.

کردستانی ها، پوشاک و کفش را ۳۸ درصد گرانتر از کل کشور می خرند!

میانگین کشوری نرخ تورم ماهانه منتهی به خرداد ۹۹، دو درصد است این در حالی است که این نرخ در کردستان ۵.۵ بوده و از میانگین کشوری ۳.۵ درصد بیشتر است به این ترتیب این ماه هم کردستان در میان تمام استان ها در نرخ تورم اول شد.

نرخ مواد خوراکی در کردستان گرانتر است

کردستان در رسته خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات علاوه بر نرخ تورم ماهانه در شاخص تورم نقطه ای هم در خرداد ماه امسال از میانگین کشوری بالاتر بوده است. شاخص تورم ماهانه در این رسته در کردستان ۶.۷ درصد بوده این در حالی است که میانگین کشوری ۲.۴ درصد بوده بنابراین کردستان در رسته خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات ۴.۳ درصد بالاتر از میانگین کشوری است.همچنین تورم نقطه ای این رسته در کشور ۱۴.۹ درصد بوده اما در کردستان ۱۸ درصد بوده است که باز در این شاخص هم کردستان ۳.۱ درصد از میانگین کشوری بالاتر است.

در گروه پوشاک و کفش، شاخص قیمت کردستان ۲۷۳.۲ است این در حالی است که این شاخص در کل کشور ۲۳۵.۹ است بنابراین کردستانی ها کفش و پوشاک خود را ۳۸.۳ درصد گرانتر از میانگین کشوری می خرند.

مبلمان و لوازم خانگی در کردستان ۲۵ درصد گرانتر از کل کشور است

در گروه مبلمان و لوازم خانگی هم شاخص قیمت کل کشور ۲۶۸.۱ بوده اما در کردستان ۲۹۳.۱ بوده که باز هم در این گروه کردستان اختلاف فاحش بسیاری با کشور داشته و ۲۵ درصد گرانتر از کل کشور است.

هزینه هتل و رستوران هم در کردستان از سایر مناطق کشور بالاتر است. در این گروه شاخص کل خانوارهای کشور ۲۰۱.۵ درصد بوده اما این شاخص در کردستان ۲۰۹.۴ درصد است که در اینجا هم اختلاف ۷.۹ درصدی وجود دارد.

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، در گروه کالاها و خدمات متفرقه، گرانی در کردستان نزدیک به ۸۰ درصد است! شاخص کل کشور در این گروه، ۲۳۹ درصد است اما در کردستان ۳۱۷.۳ درصد است که ۷۸ درصد اختلاف را نشان می دهد.

گرانی در کردستان بیداد می کند.

درآمد سرانه در کردستان نصف میانگین کشوری است اما کردستانی ها کالاهایشان را گرانتر از سایر مناطق کشور خریداری می کنند و این یعنی فقر یعنی کردستانی ها روز به روز فقیرتر می شوند با توجه به اینکه بیکاری در کردستان هم حرف اول را می زند و بیشترین نرخ بیکاری را دارد و مسئولان بی توجه به این مسئله همچنان در خواب خوش به سر می برند و به جای مواجهه با واقعیت و حل این مسئله بغرنج به انکار آن می پردازند!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *